Begeleiding/ondersteuning Indonesië

Deze mensen vormen de begeleiding en ondersteuning in Indonesië en zijn daarmee van groot belang voor stichting WFCI. Tonny Buijzen, Munakip, Desi en Zulfan zorgen voor de snelle (financiële) afhandeling van de aanvragen, geven de problemen door en houden contact met kinderen, (pleeg)ouders en scholen. Zonder deze enthousiaste en betrokken mensen zou WFCI niet de gewenste resultaten bereiken.


Munakip, Desi en Zulfan: “My objective to start helping children with Desi, Zulfan and Mus is to help and give children education who can’t go to school because financial problems.

We see lots of children who can’t have education. Mostly children who miss one of the parents, orphans and poor.
So that is why we (me, Desi, Zulfan and Mus) here try do some things for these children.
We start with giving education. Then they can have better life in future. That way we are here very happy and pleased to meet Sjaak and join the wonderful organisation WFCI, where we all work together and can do a lot to help and give children the education they really need.”

 

 

 

 

Desi en Zulfan
Projectbegeleiders Bali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mus (Musta’in)
Projectbegeleider Lombok

 

 

 

 

 


right_indonesie1Tonny Buijzen: “In 2005 vertelde Munakip mij dat hij betrokken was bij het kindertehuis Yayasan Hidayatullah. Mijn belangstelling was gewekt omdat ik tijdens mijn vakantie meer wilde doen dan alleen op het strand liggen of dingen bekijken. Munakip nam mij mee naar het kindertehuis en ik zag in wat voor slechte en armoedige staat het was. Ik besloot mij te gaan inzetten voor dit kindertehuis en samen met Mun en Sjaak hebben we heel veel dingen kunnen verbeteren. In 2007 besloten we om ook de stichting Bali As-Salam te gaan helpen, met de bouw van een nieuw kindertehuis en school. De inmiddels opgerichte stichting WFCI heeft heel veel bijgedragen met mankracht en financiële middelen. Daardoor hebben veel kinderen een beter leven gekregen, wat zonder de inbreng van WFCI onmogelijk zou zijn geweest.”

Aldus het verhaal dat Tonny over zichzelf schreef voor de website.
Zijn verblijf op Bali werd wat langer dan vakantie, want hij is er gaan wonen en was al die jaren een zeer gewaardeerd bestuurslid en vriend. Een trouwe lezer van de verslagen van onze bestuursvergaderingen, die hij regelmatig van zijn commentaar voorzag. Een meedenker en meehelper in alle opzichten.
Helaas is Tonny Buijzen eind 2019 na een kort ziekbed overleden. Gelukkig was Munakip in de gelegenheid een beetje voor hem te zorgen.
Wij missen Tonny zeer.