Bayu 2012

bayu

Bayu, een van de door WFCI ondersteunde kinderen werd slachtoffer van een verkeersongeval, waarbij hij grote brandwonden opliep en blind werd aan een oog. De dronken buitenlander, die het ongeluk veroorzaakte kwam daarbij om het leven. Er was geen verzekering en daardoor geen tegemoetkoming voor Bayu, terwijl de ziekenhuiskosten hoog opliepen.

Door de verkoop van een stuk land kon de familie een klein gedeelte van de kosten betalen, maar toen waren de middelen uitgeput.

Ziekenhuisrekeningen en huisvesting
Stichting WFCI startte speciaal voor dit doel een actie via de sociale media en er werd wereldwijd geld ingezameld. Daarmee kon opnieuw een deel van de ziekenhuisrekening worden betaald, maar ook kon er voor de familie een betere huisvesting worden gerealiseerd. Eerst woonden zij onder de armoedegrens in een bamboehutje. Nu is er een stenen huis, waarin naast wonen tevens ruimte is voor een kleine toko/warung. Daar worden maaltijden gekookt om aan huis en op straat te verkopen. Voorts is er plek voor een eenvoudige wasserij.

Er is weer toekomst
Zo heeft de familie nu inkomsten waarmee zij de komende jaren het restant van de ziekenhuisrekening in termijnen kan aflossen. Bovendien kan nu het schoolgeld voor Bayu worden betaald en ook dat voor het neefje, dat zij als pleegzoon in huis hebben. Beide kinderen konden in 2013 uit het WFCI-programma worden gehaald.

Met Bayu gaat het inmiddels heel goed; hij heeft wel veel littekens, maar de wonden zijn goed genezen.

bayu2