Bestuur

Sjaak Franke voorzitter, coördinatie Nederland
Maria Jansen secretaris
Jan van der Linde penningmeester
Marijke Woollard verslagen en documentatie
Gini van Bruggen ondersteuning acties
Gea Reussing ondersteuning acties

bestuur wfci

Sjaak Franke, tevens de oprichter van WFCI: “Indonesië is echt mijn land. Voor mijn bamboekwekerij Indo Suka Import kom ik er sinds 1996 en woon ik er een aantal maanden per jaar. Dan maak ik deel uit van de plaatselijke bevolking en inmiddels heb ik er veel vrienden en kennissen. Ik ben in het klein begonnen met helpen doordat kinderen op straat weleens naar me toe kwamen voor hulp en ik af en toe op situaties in kindertehuizen werd geattendeerd. Inmiddels is WFCI een belangrijk deel van mijn leven. Ik voel me betrokken bij de kinderen in Indonesië en help ze graag.”

Maria Jansen: “Ik ken Sjaak Franke al jaren. Elk jaar, als Sjaak terugkwam van zijn reis naar Bali en Lombok, werd ik geraakt door zijn verhalen en zijn betrokkenheid bij de kinderen die hij ontmoette. Daarom heb ik met volle overtuiging ‘ja’ gezegd, toen mij gevraagd werd plaats te nemen in het bestuur. Een bezoek aan deze kinderen, tijdens mijn vakantie enkele jaren geleden, heeft mij nog meer doen beseffen welk goed werk WFCI verricht!”

Jan van der Linde: “Door de toenmalige secretaris ben ik rond 2010 benaderd om deel te nemen aan het bestuur van WFCI. Na een introductie werd ik gemotiveerd door de manier waarop de hulp aan kinderen op Bali en Lombok wordt gegeven en de belangeloze inzet van de bestuursleden om fondsen voor het doel te werven. Het doel is heel aansprekend; kansloze kinderen helpen een toekomst op te bouwen, een heel nobel streven. Ook het belangeloze vind ik erg belangrijk. Je hoort vaak over misbruik van fondsen en dat is hier uitgesloten. Hoewel ik nog nooit op Bali of Lombok ben geweest, ontwikkel je toch een gevoel voor dit land en in de nabije toekomst zal ik daar zeker een keer op bezoek gaan. Steun WFCI. Wij hoeven geen grote organisatie te worden, maar hoe meer middelen, des te meer kinderen we kunnen helpen.”

Marijke Woollard: “In 2009 heb ik deelgenomen aan een van de reizen die Sjaak Franke in Indonesië organiseert. Ik ben van dat prachtige land gaan houden en via een bezoek aan een kindertehuis kwam ik in aanraking met het mooie werk van WFCI. Toen ik in 2012 benaderd werd voor een bestuursfunctie heb ik die van harte aanvaard.”

Gini van Bruggen: “Midden jaren negentig heb ik voor de eerste keer Indonesië bezocht. Na deze kennismaking ben ik helemaal verknocht aan dit prachtige land en de bevolking.
In 1997 heb ik Sjaak ontmoet en steun ik zijn initiatieven. Ik werk er graag aan mee om de kinderen een goede toekomst te geven.
Het is iedere keer weer mooi om te zien hoe blij de kinderen zijn met de (financiële) ondersteuning, zodat zij er weer bij horen en naar school kunnen in het schooluniform en met een rugzakje. Al die stralende gezichtjes daar doe ik het voor!”

Gea Reussing: Ik heb in 2014 een reis gemaakt door Bali samen met mijn man . Een prachtig mooi eiland wat gelijk mijn hart raakte. De natuur en cultuur is mooi en bijzonder. Maar niet alles is daar geweldig. De kinderen en vooral de kwetsbare kinderen hebben het er moeilijk. Zonder geld is er ook geen onderwijs en dus ook geen toekomst.
Toevallig zag ik december 2015  op facebook een bericht voorbij komen dat er in Creil een stichting was opgericht voor de vergeten kinderen op Bali.
Mijn interesse ging hier gelijk naar uit en ik heb daarom aangemeld om bestuurslid te worden. Ik hoop zo misschien iets te kunnen gaan doen voor deze groep kinderen.  WFCI is een stichting die deze kinderen stimuleert en ondersteund zodat ook deze groep een mooie toekomst kan opbouwen.