Bestuur

Sjaak Franke voorzitter, coördinatie Nederland
Maria Jansen secretaris
Jos Overgoor penningmeester
Marijke Woollard verslagen en documentatie
Fyke van Amerongen ondersteuning acties
Gea Reussing ondersteuning acties

Sjaak Franke, tevens de oprichter van WFCI: “Indonesië is echt mijn land. Voor mijn bamboekwekerij Indo Suka Import kom ik er sinds 1996 en woon ik er een aantal maanden per jaar. Dan maak ik deel uit van de plaatselijke bevolking en inmiddels heb ik er veel vrienden en kennissen. Ik ben in het klein begonnen met helpen doordat kinderen op straat weleens naar me toe kwamen voor hulp en ik af en toe op situaties in kindertehuizen werd geattendeerd. Inmiddels is WFCI een belangrijk deel van mijn leven. Ik voel me betrokken bij de kinderen in Indonesië en help ze graag.”

Maria Jansen: “Ik ken Sjaak Franke al jaren. Elk jaar, als Sjaak terugkwam van zijn reis naar Bali en Lombok, werd ik geraakt door zijn verhalen en zijn betrokkenheid bij de kinderen die hij ontmoette. Daarom heb ik met volle overtuiging ‘ja’ gezegd, toen mij gevraagd werd plaats te nemen in het bestuur. Een bezoek aan deze kinderen, tijdens mijn vakantie enkele jaren geleden, heeft mij nog meer doen beseffen welk goed werk WFCI verricht!”

Marijke Woollard: “In 2009 heb ik deelgenomen aan een van de reizen die Sjaak Franke in Indonesië organiseert. Ik ben van dat prachtige land gaan houden en via een bezoek aan een kindertehuis kwam ik in aanraking met het mooie werk van WFCI. Toen ik in 2012 benaderd werd voor een bestuursfunctie heb ik die van harte aanvaard.”

Gea Reussing: Ik heb in 2014 een reis gemaakt door Bali samen met mijn man . Een prachtig mooi eiland wat gelijk mijn hart raakte. De natuur en cultuur is mooi en bijzonder. Maar niet alles is daar geweldig. De kinderen en vooral de kwetsbare kinderen hebben het er moeilijk. Zonder geld is er ook geen onderwijs en dus ook geen toekomst.
Toevallig zag ik december 2015  op facebook een bericht voorbij komen dat er in Creil een stichting was opgericht voor de vergeten kinderen op Bali.
Mijn interesse ging hier gelijk naar uit en ik heb daarom aangemeld om bestuurslid te worden. Ik hoop zo misschien iets te kunnen gaan doen voor deze groep kinderen.  WFCI is een stichting die deze kinderen stimuleert en ondersteund zodat ook deze groep een mooie toekomst kan opbouwen.

Jos Overgoor: Eind 2022 werd ik benaderd of ik interesse had om penningmeester te zijn van een kleine stichting die zich inzet voor kansloze kinderen in Indonesië. Ik heb me hierin verdiept en hoefde niet lang na te denken om mijn bijdrage hier aan te verlenen. Wat me vooral aantrok is het doel: kansloze kinderen een toekomst bieden en de werkwijze: geen geld maar praktische hulp bestaande uit educatie, gezondheidszorg en voorlichting. We zijn een kleine en transparante organisatie met een lokaal bestuur dat belangeloos werkt en waarbij elke cent direct terechtkomt bij deze kinderen. Om deze hulp te kunnen blijven bieden hebben we financiele ondersteuning nodig en zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden om te zorgen dat we deze werkzaamheden te kunnen blijven doen.