Yayasan Hidayatullah 2005 t/m 2009

yayasan

Dit is het eerste project van stichting WFCI. In 2005 kwamen de huidige medewerkers van WFCI in aanraking met het kindertehuis van Yayasan (stichting) Hidayatullah te Denpasar, de hoofdstad van het Indonesische eiland Bali.

Het tehuis was 12 jaar eerder opgezet om straatkinderen van de straat te halen, hen te onderhouden, op te voeden en scholing te geven. Het bestuur, gewone mensen met zelf weinig scholing, deed haar best om rond te komen, maar dat lukte niet goed. De behuizing was ondermaats en hard toe aan een verbouwing. De ruim 60 kinderen kregen weliswaar goed onderwijs, maar de leefomstandigheden waren erbarmelijk.

Verbouwing tehuis
WFCI trok zich het lot van dit kindertehuis aan en besloot te helpen. Via diverse acties zijn er middelen vergaard en er werden wegen gevonden voor subsidies. Daarmee kon de verbouwing van het tehuis worden gerealiseerd. Er kwam een deugdelijke keuken en goed sanitair. De slaapruimten van de kinderen werden gerenoveerd en allerhande uitrusting werd aangeschaft ter bevordering van de leer- en leefomstandigheden.

yayasan

Extra ondersteuning
Op advies van WFCI werd het docentenbestand uitgebreid met een leraar Engels, opdat de kinderen na de opleiding meer kans zouden maken op een baan. WFCI ontwikkelde bovendien programma’s voor hygiëne, vaccinatie en voorzag de kinderen van extra kleding, schoeisel, ondergoed, handdoeken, et cetera. Het bestuur van het kindertehuis werd op alle fronten bijgeschoold en ondersteund met adviezen, zodat het na 2009 op eigen krachten verder kon.

Uitzicht op goede toekomst
Dankzij de inzet van WFCI functioneert dit kindertehuis, dat toentertijd met de ondergang werd bedreigd, nu nog steeds prima en krijgen kansloze kinderen uitzicht op een goede toekomst.

yayasan